Представники Комітету Верховної Ради відвідали на Херсонщині Чаплинський ЦНАП

Дата: 12.02.2020 10:08
Кількість переглядів: 1061

Розпочався робочий візит на Херсонщину представників Комітету Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономній республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин. О 16-й годині вони відвідали ЦНАП у Чаплинці.

13-та година. Місцеві жителі готуються до приїзду народних депутатів. Олександр Кобзар прийшов оформити реєстрацію малолітньої дитини:

"Ми місцеві. Живемо в Чаплинці. Дуже зручна послуга, що не бігаєш кудись по інших інстанціях, а зайшов і все є на місці".

Олег приїхав оформити закордонний паспорт:

"Виходить. Все прекрасно. Три години чекаємо. З Криму приїхав, щоб отримати закордонний паспорт".

За день Чаплинський ЦНАП приймає близько ста людей. Тут можна оформити український, закордонний паспорти і отримати інші послуги, пов’язані з реєстрацією місця проживання, розповідає голова Чаплинської селищної ради – Олексій Фаустов:

"У жовтні ми за програмою ЮЛІД взяли участь у другому конкурсі відбору "Наша громада", і 17-го жовтня відкрили даний ЦНАП. Він обслуговує більше 18-ти тисяч наших жителів громади. Також ми орієнтовані на тимчасово окуповану територію, тому що тут недалеко. До нас багато людей приїжджають, щоб отримати різні послуги. Наш ЦНАП надає більше 170-ти послуг".

За словами голова Меджлісу кримськотатарського народу - Рефата Чубарова, завтра на Чонгарі відбудеться зустріч з кримчанами:

"Ми провели велику нараду в Херсонській обласній державній адміністрації, де зібралися представники громадських організацій, вимушені переселенці. У людей дійсно багато питань, проблем. Завтра будемо зустрічатися з тими, хто власне приїде з Криму – це трошки буде закрите засідання, не буде для журналістів. Будемо разом розбиратися в тих питаннях, де українська держава, поки що спроможна щось зробити для цих людей. Питання, пов’язане з отриманням документів, паспортів, свідоцтв про народження дитини, проблема навчання наших дітей, які зростають у Криму. Багато ще інших питань. Ми зараз не можемо їм допомогти безпочередньо в Криму, але Україна не може втрачати зв'язок зі своїми громадянами. Ми хочемо їх зміцнити".

за матеріалами Суспільне UA

 

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора