Про технічну перевірку територіальної системи централізованого оповіщення. Як діяти населенню почувши сигна звукової сирени

Дата: 06.11.2019 15:50
Кількість переглядів: 782

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2018 року № 1076-р «Про затвердження плану основних заходів цивільного захисту на 2019 рік», розпорядження голови обласної державної адміністрації від 01 листопада 2019 року № 722 «Про підготовку та проведення комплексної перевірки системи централізованого оповіщення Херсонської області» в період з 11 по 13 листопада буде проведена технічна перевірка територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення із включенням електросирен 12 листопада 2019 року о 13 год. 37 хв та доведенням до населення навчальної інформації у сфері цивільного захисту дій населення почувши звуковий сигнал електросирени .

Завивання сирени, переривчасті гудки на підприємстві, сигнали транспортних засобів означають попереджувальний сигнал «Увага всім!»

ПАМЯТКА ЩОДО ДІЙ НАСЕЛЕННЯ У РАЗІ ВИНИКНЕННЯ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ:

За цим сигналом потрібно:

1 Увімкнути радіо, радіотрансляційні і телевізійні приймачі для прослуховування термінових повідомлень. Інформація передається протягом 5 хв. після подачі звукових сигналів.

Повідомлення містить наступну інформацію:

  • місце і час виникнення надзвичайної ситуації;

  • розміри та маштаби надзвичайної ситуації;

  • час початку та тривалість дії факторів ураження;

  • територія, яка потрапляє в осередки або зони ураження;

  • порядок дій при надзвичайних ситуаціях;

  • інша інформація.

  1. Вислухавши повідомлення, кожен повинен діяти без паніки і метушні, у відповідності з отриманими вказівками. Пам`ятайте, у цих умовах дорога кожна хвилина!

  1. Одержавши повідомлення про евакуацію, зберіть необхідний запас продуктів на 2-3 доби, медикаменти, 5% розчин йоду, одяг, взуття, речі особистої гігієни, постільну білизну, документи, найбільш ціні речі й гроші (загальна вага речей на одну людину не повинна перевищувати 50 кг.). Упакуйте все у поліетиленові мішки, чекайте підходу автотранспорту.

  1. За цей час у квартирі слід відключити газ, воду, електроприлади і т.п., надягти плащ з капюшоном, панчохи, рукавички, узяти речі і змінне взуття, закрити квартиру (дім), здати ключі у ЖЕК або іх представникам і прямувати до місця посадки.

ВСЕ НАСЕЛЕННЯ ЗОБОВ`ЯЗАНЕ УКРИТИСЯ У ЗАХИСНИХ СПОРУДАХ!

Якщо сигнал застав ВАС:

Удома- негайно вимкнути нагрівальні прилади, газ, загасити вогонь у печі, одягти дітей, взяти засоби індивідуального захисту, аптечку індивідуальну, документи, необхідні речі, запас продуктів і води, вимкнкти освітлення і швидше йти у сховище (укриття); при можливості попередьте сусідів;

На роботі – вжити заходів для безаварійної зупинки виробництва (відповідно до інструкції) і йти в укриття;

На вулиці – швидко укритися у найближчому сховищі, укритті;

У громадському місці – без паніки діяти за вказівками адміністрації об`єкта, де перебуваєте;

В автобусі, тролейбусі, трамваї – дочекатися зупинки і поспішити в найближче укриття.

 

за матріалами сайту Чаплинської районної державної адміністрації

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора