Шановні громадяни, відділ земельних відносин Чаплинської селищної ради інформує!

Дата: 24.06.2019 14:40
Кількість переглядів: 891

Що на черговій  сесії селищної ради деяким громадянам не затверджено проекти землеустрою та технічні  документації  із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), для ведення особистого селянського господарства, із земель комунальної власності за межами населених пунктів Чаплинської селищної ради.

При передачі земель із державної у комунальну власність, деякі  ділянки  були передані одним масивом, площею 6,00, 12,00, 35,00 га, кожна   земельна ділянка  мала  один кадастровий номер.

Селищна рада  надавала дозволи на розробку землевпорядної документації, для ведення особистого селянського господарства, із земель комунальної власності за межами населених пунктів Чаплинської селищної ради, площа яких не перевищувала 2,00 га.

У зв’язку з цим,  вище вказані земельні ділянки  підлягають  обов’язковому  поділу, після чого документи подаються на розгляд районного управління Держгеокадастру, яке реєструє новоутворені в результаті поділу земельні ділянки в Державному земельному кадастрі України. Після реєстрації нових ділянок в ДЗК, державний кадастровий реєстратор видає витяги з кадастру (ДЗК) на підтвердження проведених змін.

Кожній земельній ділянці, що утворилась в результаті поділу, присвоюється новий кадастровий номер, який зазначено у відповідному витягу з кадастру.

Шляхом поділу було проведено реєстрацію земельних ділянок більшості громадян, які не увійшли на розгляд  чергової сесії селищної ради.  

При формуванні новоутворених земельних ділянок були допущені помилки, а саме  виявлено розбіжності між загальною та поділеною площею.

Приклад:

Загальна  площа земельної ділянки  = 12,3007 га, її  поділено  на чотири  ділянки, площею 2,0000 га, 1,9999 га, 1,9989 га, та  6,3015 га. Провівши підрахунки виявлено, що  поділ земельних ділянок здійснено з помилкою. Площа  поділених ділянок  на  0,0004 га  менша  від загальної площі земельної ділянки.

 Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» подальша реєстрація земельних ділянок не можлива.

У зв’язку з цим просимо всіх громадян Чаплинської селищної ради, у яких тимчасово призупинено процес оформлення  землевпорядної документації, поставитись із порозумінням до ситуації, яка на сьогодні склалась. Помилки, які допущені  при реєстрації  новоутворених земельних ділянках усуваються органами виконавчої влади та  землевпорядними організаціями.

 

НАГОЛОШУЄМО!  Що  тільки після усунення помилок, можливе подальше оформлення  земельних ділянок.

 

Коли  стане  можливе подальше оформлення  земельних ділянок, селищна рада повідомить особисто кожного громадянина за номером телефону, який було  вказано  у  заяві.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора