Щоб любити Батьківщину, її треба знати

Дата: 28.02.2019 16:33
Кількість переглядів: 564

28 лютого 2019 року на базі комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» відбулася туристсько-краєзнавча конференція учнівської молоді навчальних закладів Чаплинської селищної ради.  Конференція проведена з метою підтримки талановитої молоді, сприяння виховання патріотичних почуттів, любові до рідної землі, виховання дітей засобами краєзнавства, виявлення юних обдарувань та сприяння розвитку їх творчої особистості.

У конференції взяло участь шість закладів загальної середньої та один заклад позашкільної освіти Чаплинської селищної ради. Юні пошуковці презентували свої дослідницькі роботи з туристсько-краєзнавчих експедицій, конкурсів, змагань  та акцій, що проходили у 2018 році.  Виступали вихованці  гуртка «Компас» КЗ «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» (керівник гуртка Процун І.В.), вихованці  гуртка «Джерело» КЗ «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» на базі Скадовської ЗОШ (керівник гуртка Добровольська Н.Є), вихованці  гуртка «Пішохідний туризм» КЗ «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» на базі Скадовської ЗОШ (керівник гуртка Теляга В.Є.), учні Магдалинівської філії ОЗ Чаплинська спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів (керівник Костюкова А.М.), учені ОЗ НВК «Чаплинська школа-гімназія» (керівник Яковенко Н.В.). На заході були присутні гості: Галина Іванівна Філоненко – методист з виховної роботи методичного центру відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради, та Олена Миколаївна Привалова – завідувач комунальним закладом Чаплинської селищної ради «Чаплинський краєзнавчий музей».

Учасники конференції мали змогу обмінятися цінним досвідом у туристсько-краєзнавчій роботі, дізнатись для себе щось нове з історії чи культури рідного краю,  надихнутись на нові дослідження. Переможці туристсько-краєзнавчих експедицій та конкурсів були нагороджені грамотами відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради та заохочувальними подарунками.

Дякуємо учителям, керівникам гуртків, наставникам, які вкладають душу в туристсько-краєзнавчу справу, передають досвід, знання, натхнення своїм учням. Дякуємо учням за їх кропітку роботу, тягу до знань історії свого краю, свого народу.

Ми впевнені, що цей захід став корисним для учнівської молоді нашої громади. І вони не будуть зупинятись на досягнутому. Нові завдання чекають на наших неспокійних пошуковців. Бажаємо краєзнавцям, туристам вагомих здобутків, завзяття, наснаги, цікавих зустрічей і відкриттів у пізнанні навколишнього світу. Нехай з кожним роком туризм та краєзнавство, як форма дозвілля стає все змістовнішим, популярнішим, а нові маршрути відкривають вікно у широкий світ.

І. Процун, методист

КЗ «Чаплинський селищний будинок

творчості дітей та юнацтва»

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано