Шановні землевласники та землекористувачі земельних ділянок Чаплинської селищної ради!

Дата: 21.02.2019 08:45
Кількість переглядів: 882

Земельні відносини в Україні регулюються Земельним кодексом, справляння  плати за землю – Податковим.

Використання землі в Україні є платним (ст.206 Земельного кодексу).

Плата за землю – обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку  та орендної плати за земельні ділянки держаної і комунальної власності ( пп.14.1.147 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу).

Підпунктом 14.1.72 зазначеного пункту  встановлено, що земельний податок – це обов’язковий платіж, що справляється з власників земельних ділянок та земельних часток (паїв), а також постійних землекористувачів.

Платниками податку є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі, орендарі. Об’єктами оподаткування є земельні ділянки, що перебувають у власності  або користуванні, земельні частки (паї), що перебувають  у власності, земельні ділянки надані в оренду (статті 269,270, пункти 288,2 а 288.3 ст.288 Податкового кодексу).

Відповідно до п. 286.5 Податкового кодексу України передбачено право фізичних осіб – платників земельного податку здійснювати звірку з органом ДФС щодо податку та земельних ділянок, які знаходяться у них у власності/користуванні. Зазначаємо, що таке право поширюється й на фізичних осіб-підприємців, оскільки земля надається у власність фізичній особі.   

Враховуючи вище вказане, для уникнення непорозумінь та  невідповідностей  по нарахуванню земельного податку  на  земельні ділянки які знаходяться у  користуванні, власності чи  в оренді, просимо всіх землевласників та землекористувачів земельних ділянок Чаплинської селищної ради, здійснити звірку з відділом земельних відносин селищної ради,  щодо фактично наявних у Вас земельних ділянок на які буде нараховано у 2019 році земельний податок. Звірка проходитиме з 01 по 31 березня 2019 року.

Особливу увагу  звертаємо тих осіб, які  протягом 2018 та початку 2019 року набули на земельні  ділянки право власності, право користування,  успадкування  та інше, які здійснили  продаж, дарування чи відчуження земельних ділянок (пай, підсобне господарство, житловий фонд, і т.д.). Вам потрібно звернутись до відділу  земельних відносин Чаплинської селищної ради для внесення відповідних змін.

         Також нагадує землевласникам – фізичним особам, що звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється лише на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

  • для ведення особистого селянського господарства ? у розмірі не більше як 2 гектара;
  • для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка):
  1. у селах ? не більше як 0,25 гектара, 
  2.  в селищах ? не більше як 0,15 гектара, 
  3. у містах ? не більше як 0,10 гектара;
  • для індивідуального дачного будівництва – не більше як 0,10 гектара;
  • для будівництва індивідуальних гаражів – не більше як 0,01 гектара;
  •  для ведення садівництва — не більше як 0,12 гектара.

 

Для отримання пільги громадянин має подати до територіального органу ДФС за місцезнаходженням земельної ділянки документи, що посвідчують його право на пільгу (паспорт, пенсійне посвідчення, тощо). 

 

Фото без опису
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано