Звіт про роботу Чаплинського бюро правової допомоги за 2018 рік

Дата: 24.01.2019 11:34
Кількість переглядів: 1375

Бюро правової допомоги – це державні установи, що об’єднують всеукраїнську професійну мережу юристів, готових надавати правову допомогу, захищати ваші законні права та інтереси. А головне, що така допомога є безкоштовною.

Бюро є відділами місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у системі надання безоплатної правової допомоги в Україні.

Так і в смт. Чаплинка з 01 грудня 2016 року відкрито та працює відділ «Чаплинського бюро правової допомоги» Каховського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У 2018 році було зареєстровано 1785 звернень клієнтів з питання правового характеру. Основними питаннями, що хвилюють жителів нашого району відносяться до таких категорій, як сімейне право, спадкове, земельне, житлове та інші.

Крім того, до бюро звернулися 180 жителів не тільки нашого району, а й з сусідніх районів та мешканці тимчасово окупованих територій з письмовими зверненнями на отримання безоплатної вторинної правової допомоги, що полягає у складання документів процесуального характеру та представництва інтересів у суді, інших державних органах. Такий вид допомоги можуть надавати як адвокати, що діють за дорученням місцевого центру, так і працівники бюро - на підставі відповідного наказу. 

Зокрема, у 2018 році фахівці Чаплинського бюро складали позовні заяви, заяви у справах окремого провадження та вели представництво громадян у суді за 45 зверненнями. Всі розглянуті справи були успішними, а клієнти бюро безоплатно вирішили свої правові питання: визнали у судовому порядку право власності на нерухоме майно та земельну ділянку, встановили факт родинних відносин, розірвали шлюб, стягнули аліменти на утримання неповнолітньої дитини, виправили допущені описки в прізвищах, позбавили права користування житловим приміщенням осіб, які більше року в ньому не проживають тощо.  
          У 2018 році працівники бюро здійснили 32 виїзди у віддалені сільські населенні пункти нашого району, де у мобільних пунктах консультування на базі сільських рад надали юридичні консультації 132 громадянам.

На території нашого району діють 10 дистанційних точок доступу до безоплатної правової допомоги. Протягом 2018 року в них прийнято 71 особу.

Одним із основних  напрямків діяльності Чаплинського бюро правової допомоги є проведення правопросвітницької роботи. Так, працівниками у 2018 році проведено більше 200 правопросвітницьких заходів, з них 53 – для учнів ЗОШ району, 10 – громадянам, що перебувають на обліку у відділі пробації, 22 – безробітним громадянам, та безліч інших. Також проходили зустрічі з трудовими колективами підприємств, установ, організацій району, сільських та селищних рад, ОТГ, з представниками громадських організацій, військовослужбовцями, внутрішньо переміщеними особами та іншими. Представники бюро неодноразово брали участь в тренінгах, різноманітних навчаннях. Висвітлювалася правова інформація на сайті Чаплинської РДА та публікації в районній газеті «Голос Таврії». Інформаційно-правова робота відбувалася і в формі проведення «вуличних інформувань» мешканцям населених пунктів, акцій протидії торгівлі людьми та з нагоди державних свят.

Крім цього в приміщенні Чаплинського бюро правової допомоги функціонує доступ до електронних сервісів Міністерства юстиції України. У 2018 році витяґи та інформацію з реєстрів отримали 18 осіб.

 

Укладено меморандуми про співпрацю з усіма органами місцевого самоврядування, які знаходяться на території Чаплинського району Херсонської області, громадськими організаціями та партнерами-провайдерами правової допомоги, з якими налагоджено співпрацю протягом 2018 року. 

В березні 2018 року Чаплинським БПД спільно з Голопристанським МЦ було розроблено угоду щодо попередження булінгу, яка успішно використовується освітянами Чаплинського району.

 

Ласкаво просимо до Чаплинського бюро правової допомоги! Ми працюємо з 8 до 17 години щоденно, крім вихідних

Наша адреса:

75200, Херсонська область, смт. Чаплинка,   вул. Грушевського, 38,

Чаплинське бюро правової допомоги

Каховського місцевого центру з надання БВПД

(05538) 2-11-78

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103

e-mаil: chaplynske@legalaid.gov.ua

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано