У Чаплинській громаді відбулись туристсько-краєзнавчі змагання

Дата: 24.09.2018 09:35
Кількість переглядів: 1014

Яскравого сонячного дня 20 вересня 2018 року, команди з шести шкіл Чаплинської територіальної громади прибули до комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» та вишикувались для урочистого відкриття туристсько-краєзнавчих змагань.

Під вправним керівництвом та турботою педагогів шкіл у дружньому колі зібралися команди  закладів загальної середньої освіти селища Чаплинка, сіл Першокостянтинівка, Магдалинівка. Скадовка, Балтазарівка.

Присутніх привітала начальник відділу освіти молоді та спорту Чаплинської селищної ради Кулик Олена Єгорівна, яка побажала учасникам змагань успіхів, вправного подолання перешкод, нових вражень, гарного відпочинку, позитивних емоцій, приємних знайомств та перемог у змаганнях.

Два насичених, кілометри дистанцій, десятки стартів, вогнище, палатки та коло друзів, все це і багато іншого було на цих змаганнях, які вже традиційно на протязі багатьох років організовує і проводить комунальний заклад «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва».

Загалом 36 учнів змагалися у таких видах: «Туристсько-краєзнавчий маршрут», «Туристсько-краєзнавча естафета», «Творчі майстерні», «Туристична техніка».

На туристсько-краєзнавчому маршруті перемогу виборола команда ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія», ІІ місце – у  Скадовської загальноосвітньої школи, ІІІ місце у Першокостянтинівської загальносвітньої школи.

У номінації «Творча майстерня»  кращими були команди  ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія» та Скадовська загально-освітня школа, які розділили І місце та ІІІ місце посіла команда Магдалинівської філії ОЗ Чаплинська спеціалізована школа.

У конкурсі «Туристсько-краєзнавча естафета» І місце за Скадовською загальноосвітньою школою, ІІ місце - ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія», ІІІ місце - Першокостянтинівська загальносвітня школа.

Загалом перший день приніс учасникам багато вражень і промайнув дуже швидко. Під час змагальних перерв, присутні мали змогу весело провести час граючи у футбол, волейбол, настільний теніс. А на завершення насиченого дня на дітей чекала дискотека під відкритим місячним небом.

21 вересня юнаки та дівчата демонстрували свої вміння та навички з техніки пішохідного туризму.  Організатори змагань підготували цікаві та досить непрості дистанції, на яких кожен учасник особисто мав змогу продемонструвати спортивну та технічну підготовку

Першість на цьому етапі здобули учні Першокостянтинівської загальноосвітньої школи. ІІ місце - Скадовська загально-освітня школа та ІІІ місце - ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія».

Після завершення змагань, усі команди вишикувалися на урочисту лінійку. Кубки переможців отримали команди ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія та Першокостянтинівська загальносвітня школа, які і представлятимуть нашу громаду на обласних краєзнавчих та туристичних змаганнях навесні 2019 році. Усі команди, які вибороли у змаганнях призові місця, були нагороджені також Грамотами відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради. Відзначено активну участь, наполегливість у боротьбі, прагнення до перемоги команд ОЗ Чаплинської спеціалізованої школи, Балтазарівської загальноосвітньої школи та Магдалинівської філії ОЗ Чаплинської спеціалізованої школи.

Головний результат досягнуто - діти хоч і втомлені, але дуже щасливі, наповнені позитивними емоціями та гарними враженнями. Як зазначили учасники в підсумку, змагання відбулися на високому рівні. У кожного залишилися приємні враження. Команди мали чудову нагоду обмінятися досвідом, отримати нові вміння і навики. Якісне і безпечне проведення туристичних змагань здійснене також і завдяки новому туристичному спорядженню (туристичні системи, каски, мотузки і кріплення), яке було придбане Чаплинською селищною радою на протязі 2017-2018 років для організації і проведення такого роду заходів .

Наприкінці хочеться лише побажати нашим учасникам нових злетів і перемог, досягнення цілей і мрій. А керівництву громади аби і надалі вистачало ідей, сили для організації такого роду дитячого дозвілля, і нехай міцне здоров’я сприяє цьому!

Тетяна Клімова,   директор    КЗ  «Чаплинський

селищний будинок творчості дітей та юнацтва»

Фото без опису



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано