Педагогічні читання «Виховуємо дитину-громадянина-патріота».

Дата: 14.05.2018 17:04
Кількість переглядів: 1282

           Найбільша цінність – діти. Від того, якими вони виростуть залежить майбутнє нації, держави. На педагогів покладено надзвичайно відповідальну місію, не тільки дати міцні знання -  виховати всебічно розвинену особистість.

           Патріотизм - це якість особистості, що характеризує вищий ступінь її духовного розвитку й самосвідомості, що виражається в ціннісному ставленні до своєї Батьківщини, її історії, культури й готовності до самопожертви в ім'я інтересів Батьківщини. Немає необхідності говорити про важливість формування в учнів любові до Батьківщини, до “малої” Батьківщини.

             Потрібно не лише любити Батьківщину, але бути готовим стати на її захист, якщо  в цьому виникне потреба.

Школа повинна бути установою, що зароджує в молодому поколінні почуття державності, закладає паростки гордості за Батьківщину, за вчинки предків, готує громадян і патріотів.

  Нинішній час, сама ситуація вимагає цілісної, глибоко продуманої системи виховної роботи з учнями.

 05 травня 2018 року в приміщенні КЗ Чаплинської селищної ради  «Чаплинський культурно-мистецький центр» відбулися інтерактивні педагогічні читання національно-патріотичного спрямування.

Педагоги розглянули шляхи реалізації патріотичного виховання відповідно  Концепції національно-патріотичного виховання:

- проведення заходів спрямованих на реалізацію патріотичного виховання в закладах системи освіти, культури, спорту;

- підтримка та сприяння волонтерським проектам, іншої громадської діяльності та самоорганізації українських громадян, спрямованої на заохочення молоді до благодійних соціальних, інтелектуальних та творчих ініціатив і проектів на благо України;

- створення умов для популяризації кращих здобутків національної культурної і духовної спадщини, героїчного минулого і сучасного українського народу, підтримки професійної й самодіяльної творчості;

- активне залучення до патріотичного виховання дітей та молоді учасників бойових дій на Сході України, членів сімей Героїв Небесної Сотні, бійців АТО та їхніх сімей, діячів сучасної культури, мистецтва, науки, спорту, які виявляють активну громадянську і патріотичну позицію;

- залучення молоді до участі у збереженні і підтримці єдності українського суспільства, у громадському русі задля громадянського миру і злагоди;

- сприяння спортивній і фізичній підготовці, спрямованій на утвердження здорового способу життя молодих громадян з урахуванням принципів національно-патріотичного виховання;

- налагодження співпраці з військовими формуваннями України як мотивація готовності до вибору військових професій;

- активізація виховної роботи з дітьми та молоддю засобами всеукраїнської дитячої військово-патріотичної гри “Сокіл” (“Джура”);

 Усі заклади освіти Чаплинської селищної ради  продемонстрували свою роботу по вихованню громадянина-патріота.

            Це  заходи присвячені «Дню української писемності та мови»,  «Дню вишиванки», «Дню Соборност Україниі», «Дню Героїв  Небесної Сотні», «Дню збройних Сил України», «Дню  українського козацтва»; конкурс «Барви рідної землі», конкурс малюнків до «Дня миру», змагання «Козацькі забави», уроки мужності, зустрічі з бійцями АТО, робота волонтерських загонів, екскурсії рідним краєм, тощо.

           Сподобалася присутнім драматизація у виконанні педагогів ОЗ Чаплинська спеціалізована школа та майстер клас «Похід вихідного дня» у виконанні педагогів та учнів Скадовської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

            Із захватом спостерігали глядачі за маленькими артистами ЗДО№3 «Струмочок».

Шквал емоцій викликав виступ рою «Турбаївці» ОЗ НВК «Чаплинська школа-гімназія» та «Руханка» у виконанні учнів ОЗ Чаплинська спеціалізована школа.

          Тетяна Кучина педагог Кучерявоволодимирівської філії ОЗ НВ «Чаплинська школа-гімназія» провела з глядачами інтерактивну гру «Знай-люби свій рідний край».

           На заході були присутні  гості – представники від першого окремого батальйону морської піхоти, який знаходиться на ротації в Чаплинському районі. Зі словами привітання до присутніх звернувся розвідник-кулеметник старший матрос Вовненко Анатолій Борисович, побажавши педагогам подальших успіхів у нелегкій справі виховання підростаючого покоління. Виховувати можна не лише словом, а й піснею – старший матрос Андріяш Тетяна виконала пісню «Прошу в неба».

          Діти подарували військовим обереги виготовлені власними руками.

Всього в заході прийняли участь -  225  педагогів. Після педагогічних читань відбулися засідання методичних об’єднань вчителів-предметників.

переглянути фото 

 

                                                                                                                                                    Тетяна Довбня

                                                                                                                                                    Методист відділу освіти,

                                                                                                                                                    молоді та спорту

                                                                                                                                                    Чаплинської селищної ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано