з 1 січня 2018 року укладання договору на вивіз сміття є обов'язковим!

Дата: 11.05.2018 11:47
Кількість переглядів: 1264

Згідно з чинним законодавством України, а саме: відповідно до ч. 2. ст. 35-1 Закону України «Про відходи» власники  або  наймачі,  користувачі,  у тому числі орендарі, джерел утворення побутових відходів, земельних ділянок укладають  договори з юридичною особою, яка визначена виконавцем послуг на вивезення  побутових  відходів та здійснюють оплату таких послуг. До джерел утворення побутових відходів стаття 1 даного Закону відносить об’єкти, на яких утворюються побутові відходи (житлові будинки, підприємства, установи, організації та земельні ділянки).

 

Згідно з п.1 ч.3 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», споживач зобов’язується укласти договір на надання житлово-комунальних послуг. До категорії споживачів вищевказаний Закон відносить фізичних і юридичних осіб, які отримують житлово-комунальні послуги.

 

Керуючись Законом України «Про благоустрій населених пунктів» та п. 5.2 Правил благоустрою селища Чаплинка, прийнятих рішенням 15 сесії 6 скликання 05.01.2012 №212 Чаплинської селищної ради, підприємства, організації, заклади, установи, фірми, приватні підприємці та власники домоволодінь зобов»язані укладати договори на вивезення сміття з комунальними підприємствами, що діють на території селищної ради або на його розміщення на селищному полігоні твердих побутових відходів.

 

Згідно зі ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, порушення правил у сфері благоустрою населених пунктів тягне за собою накладення штрафу від 20 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн).

 

Тобто, відсутність договору на вивезення побутових відходів у фізичної особи, юридичної особи, підприємця є порушенням Законів «Про відходи», «Про житлово-комунальні послуги», «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою території селища Чаплинка і тягне за собою адміністративну відповідальність.

 

Прохання до громадян, юридичних осіб, підприємців, які не заключили договір на вивезення побутових відходів, звернутися в ДП «Чаплинський коммунальник 2» за адресою: смт. Чаплинка, вул. Спортивна, 45, для укладення такого договору. Телефон для довідок – (05538)  2-29-70

 

В разі неукладення договору, порушники будуть притягнуті до адміністративної відповідальності, до них будуть застосовані грошові стягнення, передбачені Законодавством України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано