26 вересня 2017 року на передодні всесвітнього Дня туризму Чаплинською громадою, комунальноим закладом Чаплинської селищної ради «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» було організовано виїзний семінар-практикум

Дата: 29.09.2017 11:23
Кількість переглядів: 772

26 вересня 2017 року на передодні всесвітнього Дня туризму Чаплинською громадою, комунальноим закладом Чаплинської селищної ради «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» було організовано виїзний семінар-практикум відповідальних за туристсько-краєзнавчу, військово-патріотичну роботу та завідуючих музеями у навчальних закладах Чаплинської об»єднаної територіальної громади. Учасники семінару виїздили до смт. Горностаївка, щоб обмінятися досвідом організації туристсько-краєзнавчої роботи, національно-патріотичного виховання учнівської молоді та музейної справи, та для підвищення фахової майстерності.

Учасників заходу привітно зустрічали представники селищної ради та очільниця музеїв у селищі Горностаївка Ташкінова Олена Миколаївна. Вона провела змістовну, цікаву та пізнавальну екскурсію стежками рідного краю, пам’ятними знаками різних історичних періодів. Невід’ємною складовою семінару-практикуму було знайомство з музеями Горностаївщини: музей народної творчості та побуту «Музей баби Даші», історико-краєзнавчий, музей ім. Героя Радянського Союзу Цвіка С.С. Цікавим і корисним у знайомстві з історією горностаївського краю було відвідування козацького куреню. Питанню козацтва у селищі взагалі приділяється багато уваги: проводяться козацькі розваги, змагання, збори тощо. Козаки відіграють велику роль у розвитку волонтерства та допомагають воїнам АТО.

Вчителі шкіл та керівники туристсько-краєзнавчих і військово-патріотичних гуртків ознайомились з краєзнавчою роботою Горностаївщини, зацікавилися розробками маршрутів для походів та екскурсій з учнівською молоддю, перейняли досвід заохочення дітей займатися краєзнавством і досліджувати рідний край. Ця зустріч була корисною і пізнавальною для музеєзнавців, які збирають експонати, історичні матеріали у шкільні музеї. 

Учасники семінару-практикуму отримали масу цікавої інформації, яку використовуватимуть у своїй подальшій праці.

Наостанок зустрічі група відправилась до с. Заводівка, де переправились підвісним мостом через води Каховського водосховища. Закінчився семінар-практикум підведенням підсумків, де всі учасники висловили свої враження від роботи семінару-практикуму та побажання на майбутнє.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано