Новини

21 Січня, 2022 р., 15:36
 22 січня ми згадуємо дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки 1918 року та Акт Злуки українських земель рівно через рік – 1919-го.
20 Січня, 2022 р., 15:29
З метою реалізації Указу Президента України від 05 листопада 2021 року «Про рішення РНБО України «Про План оборони України» проведено нараду  «Про реалізацію заходів цивільного захисту на території Чаплинськоі громади» Одним із ключових питань:  Придатність об’єктів цивільного захисту  до прийняття громадян у випадку загрози під час військового та надзвичайного стану. Прийнято рішення: Провести додаткове інспектування об’єктів цивільного захисту.
17 Січня, 2022 р., 16:55
        13 січня в Україні традиційно святкують Маланки, або Щедрий вечір. Це свято також відоме під назвою Старий Новий рік, або Новий рік за старим стилем. Адже саме з 13 на 14 січня, або з 31 грудня на 1 січня за юліанським календарем, наші предки відзначали прихід Нового року.
17 Січня, 2022 р., 16:55
        13 січня в Україні традиційно святкують Маланки, або Щедрий вечір. Це свято також відоме під назвою Старий Новий рік, або Новий рік за старим стилем. Адже саме з 13 на 14 січня, або з 31 грудня на 1 січня за юліанським календарем, наші предки відзначали прихід Нового року.
17 Січня, 2022 р., 13:06
        За тиждень після Різдва, напередодні Нового Року (за старим стилем), - українці святкують Щедрий Вечір. За християнським календарем - це день преподобної Меланії. В народній традиції обидва свята об'єднались, і тепер маємо Щедрий Вечір, або свято Меланки, який припадає на вечір 13 січня.
14 Січня, 2022 р., 14:00
Представники робочої групи різних сфер: місцевого самоврядування, первинної медицини, освіти та громадської організації Чаплинської громади мали змогу прийняти участь 11-12 січня 2022 р. в дводенному тренінгу “Створення та реалізація проєктів з профілактики неінфекційних захворювань на рівні громади”, що реалізується в рамках україно- швейцарського проекту “Діємо для здоров’я”.  Участь в семінарі взяли представники чотирьох територіальних громад Херсонської області, яких обрали для участі в проєкті. Це Чорнобаївська, Великокопанівська, Милівська та Чаплинська громади.  Дякуючи координаторці проєкту з питань комунікації із зміни поведінки Марині Брагі, експерту проєкту Левку Довган та регіональній координаторці проєкту Дар’ї Седлєр навчились правильно формулювати та втілювати проекти, націлені на боротьбу з неінфекційними захворюваннями. 
24 Грудня, 2021 р., 13:39
За традицією, напередодні зимових свят у Чаплинській громаді проводиться Новорічний турнір з вільної боротьби серед юнаків та дівчат на Першість комунального закладу Чаплинської селищної  ради «Чаплинський дитячо-юнацький клуб фізичної підготовки». Змагання проходять з метою популяризації та розвитку вільної боротьби на Херсонщині, підвищення спортивної майстерності борців, сприяння розвитку та пропаганди фізичної культури і спорту серед населення, зміцнення дружніх стосунків із борцями та тренерами сіл і міст України.
22 Грудня, 2021 р., 15:50
У межах реалізації загальнонаціональної програми «Здорова Україна» та залученні  до місячника «Здоровим бути – класно!» з метою формування навичок здорового способу життя як важливої складової концепції життєдіяльності людини в Скадовській ЗОШ І-ІІІ ступенів Чаплинської селищної ради проходять відповідні заходи.
21 Грудня, 2021 р., 16:23
Уже не перший рік з метою пропагування здорового способу життя, широкого залучення дітей та підлітків до систематичних занять фізичною культурою і спортом, пошуку талановитих юних спортсменів для вступу до спеціалізованих навчальних закладів і поповнення збірних команд області дитячо-юнацька спортивна школа «Спартак» Херсонської міської ради проводить змагання з вільної боротьби.
21 Грудня, 2021 р., 14:32
         20 грудня 2021 року у місті Івано-Франківську проходив Міжнародний соціальний проєкт "Таємниці України для тебе". До участі було запрошено завідуючу комунальним закладом Чаплинської селищної ради "Чаплинський  краєзнавчий музей" Привалову Олену для презентації  зі стравою "Сиряна пасочка" за рецептом її бабусі Байбузи Клавдії Андріївни. 

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано