Представники комунального закладу «Чаплинська центральна бібліотека» взяли участь у виїзній сесії директорів бібліотек області

Дата: 22.06.2018 11:21
Кількість переглядів: 753

         12-14 червня 2018 року на базі Стрілківської сільської бібліотеки Генічеського району відбулася виїзна сесія директорів центральних бібліотечних систем, районних бібліотек, об’єднаних територіальних громад «Туризм як тренд: інноваційна діяльність бібліотек на допомогу розвитку громади», участь в якій взяла директор комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека» А.Л. Жовнірчук.

         Виїзна сесія ініційована Херсонською обласною науковою універсальною бібліотекою ім. О.Гончара, за підтримки Департаменту культури, туризму та курортів Херсонської ОДА, Херсонським обласним бібліотечним товариством, відділом культури та туризму Генічеської РДА, Стрілківської сільської ради.

У  роботі сесії взяли участь доцент, директор Центру неперервної культурно-мистецької освіти  Національної Академії керівних кадрів культури і мистецтв (м.Київ), президент Української Бібліотечної Асоціації І.О. Шевченко; представники видавництв; директор Департаменту культури, туризму та курортів Херсонської ОДА С.В. Думинська;  в.о. генерального директора  КЗ «ОУНБ ім. Олеся Гончара»  Н.І. Коротун;  представники ОТГ Миколаївської області, Генічеського району, обласні бібліотечні фахівці  та  директори бібліотек області.

На сесії розглядалися питання бібліотек в громаді та їх можливості, про фактори впливу на організацію діяльності бібліотек в умовах адміністративної реформи, про інтеграцію бібліотек як закладів культури в сферу туризму. Бібліотекарі обмінювались досвідом та інноваціями, навчалися та працювали над створенням проектів, захищали  свої  ідеї для покращення роботи бібліотек в сфері туризму. Доброзичлива атмосфера, діловий підхід, поважні гості, відкритість і сучасний рівень організаційних моментів, гостинність генічан  – все це сприяло ефективній роботі  кожного із учасників. По закінченню роботи виїзної сесії учасники  отримали посвідчення про навчання та заслужені нагороди за плідну працю.

Жовнірчук Антоніна Леонідівна, директор КЗ «Чаплинська центральна бібліотека», отримала подяку за організацію Великої літературної естафети «Гончар крокує Херсонщиною», присвяченої 100-річчю з дня народження письменника та відзнаку Міністерства оборони України  - медаль «За сприяння Збройним Силам України», за результативну участь і особистий внесок в реалізації Всеукраїнської акції «Бібліотека українського воїна».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано