Представники бібліотек Чаплинської громади взяли участь у обласному фестивалі молодіжного читання «Відкрий свою книгу»

Дата: 13.06.2018 14:42
Кількість переглядів: 1003

         Восьмий рік поспіль проходить обласний фестиваль молодіжного читання «Відкрий свою книгу», ініційований Херсонською обласною бібліотекою для юнацтва ім. Б.Лавреньова. Цього року випала честь зустрічати фестиваль Новотроїцькій ЦБС.

Це було феєричне дійство, присвячене її Величності - Книзі та  шанувальникам читання. Програма фестивалю святкова, неймовірно цікава і трішечки фантастична. Літературний портал «Місце, де народжуються світи» – це незабутня зустріч з Анатолієм Кичинським, Василем Загороднюком і видатною українською письменницею Дарою Корній.

На ярмарок інноваційних бібліотечних ідей комунальний заклад Чаплинської селищної ради «Чаплинська центральна бібліотека» надав два презентаційні проекти: «Фантастика кличе в майбутнє» (Чаплинська центральна бібліотека), «Книги, які відносять у магічні світи» (Першокостянтинівська бібліотека – філія).

         У парковій зоні на ярмарку інноваційних бібліотечних ідей «Тусовка бібліоманів»   завідуюча бібліотеки-філії с. Першокостянтинівка  разом зі своїми юними читачами представляли свій проект «Книги, які відносять у магічні світи». Дівчата та хлопці демонстрували різні фантастичні «штучки» і запевняли, що фентезі – це жанр, який немає абсолютно ніяких обмежень.

З допомогою виставки-гри-пошуку «Таємний і загадковий, дивний і неймовірний світ фентезі» молодь потрапляла в школу магії та чародійства.  І дійсно, виконуючи всі магічні завдання, учасники мали змогу відкрити двері у справжній фантастичний світ. На виставках, які прикрашені інсталяціями, дітей чекали завдання: за описом вгадували фентезійних героїв, відгадували загадки « у темряві»   з твору Д.Р.Р.Толкіна «Гобіт, або туди і назад», пройшли курс зіллєваріння, з цікавістю перечитували, витягнуті наугад книжкові передбачення (за книгами Д.Р.Р Толкіна).

Молодь на фестивалі зрозуміла, що в житті дуже важливо мати справжніх друзів, допомагати тим, хто потребує допомоги, вірити, що добро завжди перемагає зло.

Бібліотека – філія с. Першокостянтинівка (завідуюча Воловець Людмила Вікторівна) отримала підбірку книг та диплом за один із кращих проектів представлених на Фестиваль.

         Всі учасники обласного фестивалю «Відкрий свою книгу» отримали  позивні емоції, незабутні враження та бажання більше читати цікавих книг.

         Шановні колеги! Дякуємо за справжнє свято молодіжного читання!

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано