Чаплинське відділення Херсонської ОДПІ інформує.

Дата: 13.06.2018 08:27
Кількість переглядів: 969

Чаплинське відділення Херсонської ОДПІ нагадує,

що відповідно до  ст. 287 Податкового кодексу України власники землі та землекористувачі сплачують плату за землю з дня виникнення права власності або права користування земельною ділянкою.

Законодавством для фізичних осіб передбачено низку пільг щодо сплати земельного податку.  Зокрема, відповідно до п.281.1 ст.281 Податкового кодексу України від сплати земельного податку звільняються: інваліди першої і другої групи; фізичні особи, які виховують трьох і більше дітей віком до 18 років; пенсіонери (за віком); ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи.

читати далі

Шановні працедавці!

Нелегальне працевлаштування та низький рівень заробітної плати не сприяє зацікавленості працівників у досягненні високих трудових результатів.

 Не випробовуйте свою вдачу, не чекайте проведення перевірки, своєчасно оформляйте найнятих робітників, виплачуйте і відображайте в звітності реальну зарплату.

  За порушення законодавства про працю та оплату праці до юридичних та фізичних осіб-підприємців, які використовують найману працю, застосовуються штрафи у значних розмірах: від однієї мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, до 30 мінімальних заробітних плат за кожного працівника, щодо якого скоєно відповідне порушення,- від 1378 до 43500 гривень.

 За фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору (контракту) до роботодавців застосовується адмінштраф від 8500 до 34000 гривень (за повторне протягом року вчинення такого порушення).

До початку роботи працівника за укладеним трудовим договором, роботодавці зобов'язані подати до органів Державної фіскальної служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску, повідомлення про прийняття працівника на роботу за встановленою формою.

 

Це важливо!

Після переїзду або одруження необхідно повідомити податкову.

Відповідно до норм податкового законодавства, усі фізичні особи – платники податків та зборів реєструються у контролюючих органах шляхом включення відомостей про них до Державного реєстру фізичних осіб - платників податків (далі - Державний реєстр).

 Фізичні особи – платники податків, зареєстровані в Державному реєстрі, зобов'язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до облікової картки. Найпоширеніші випадками зміни облікових даних громадянина є зміна прізвища та місця проживання. 

Тож якщо у вас відбулися вказані зміни, необхідно протягом місяця з дня виникнення таких змін особисто або через уповноважену особу завітати до Центру обслуговування платників податкової інспекції за місцем проживання та подати заяву за формою № 5ДР. Для заповнення такої заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу громадянина, та інших документів, які подаються у разі зміни таких даних.

Внесення змін до Державного реєстру здійснюється протягом трьох робочих днів від дня подання Заяви до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи.

 

Легалізація зайнятості населення та заробітної плати – одне з головних завдань сьогодення

       Питання легалізації зайнятості та заробітної плати населення було і залишається надзвичайно актуальним, оскільки саме від величини страхового стажу та розміру офіційної заробітної плати, з якої сплачені внески залежить рівень соціального та пенсійного захисту людини.

Прозора заробітна плата є одним із резервів наповнення бюджетного  Фонду, кошти якого витрачаються на фінансування пенсій та грошової допомоги.

Згідно ухваленим Законом «Про Державний бюджет України на 2018 рік» мінімальна заробітна плата у 2018 році становитиме з 01.01.2018 у місячному розмірі – 3723 грн. та у погодинному розмірі – 22,41 грн.

Відносини в галузі оплати праці в Україні регулюються більш ніж двома десятками законодавчих і нормативно-правових актів.

Основним законодавчим актом є Конституція України, на якій базується все законодавство, у тому числі і законодавство про працю.

читати далі

          Підприємства, установи, організації та громадяни – суб’єкти підприємницької діяльності, при виплаті заробітної плати повинні дотримуватись чинного законодавства, нести відповідальність за навмисне ухилення від сплати податків і порушення норм законодавства щодо виплати заробітної плати.

          Виплата заробітної плати у „конвертах” – тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів як країні так і кожному з нас. Нелегальна заробітна плата послаблює соціальний захист працівників, зменшує надходження до бюджетів та державних соціальних фондів. Тому легалізація заробітної плати, прихованої зайнятості на сьогодні є одним з найпріоритетніших напрямків роботи державних службовців.

         Працівник, який отримує зарплатню в „конверті”, виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем. Усна домовленість жодним чином не фіксується юридично, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне і доти, поки вважає за потрібне. Працівник не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу.

читати далі

Якщо відбулось перейменування назви міста, вулиці тощо потрібно надати до контролюючого органу повідомлення за формою №20-ОПП з оновленою інформацією

Як зазначила начальник Чаплинського відділення Херсонської ОДПІ ГУ ДФС у Херсонській  області О. Добрянська, що у разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування, зокрема його місцезнаходження, платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку повідомлення за формою №20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування. У повідомленні зазначаються нове та попереднє значення реквізиту, який змінився.

читати далі

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано