« Козацькому роду нема переводу »

Дата: 05.05.2018 14:31
Кількість переглядів: 945

03 травня 2018 року на базі комунального закладу Чаплинської селищної ради «Чаплинський селищний будинок творчості дітей та юнацтва» відбувся І етап Всеукраїнської дитячо-юнацької  військово-патріотичної  гри «Сокіл» («Джура»), в якій взяли участь 6 роїв загальноосвітніх шкіл Чаплинської територіальної громади.

Майбутні захисники України зібралися для того, щоб позмагатись у силі та витривалості. Кожен рій мав свій прапор та герб, що символізував той чи інший навчальний заклад.

На урочисту лінійку, присвячену відкриттю І етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») завітали почесні гості: начальник відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради – Кулик Олена Єгорівна, старшина Чаплинського Районного військового комісаріату – Фисина Володимир Анатолійович, заступник командира батальйону морської піхоти – майор Погорілий Віталій Михайлович, старший матрос – Ваврик Станіслав Валерійович та начальник медичної служби – капітан Даховник Олег Костянтинович.

Перед початком змагань гості звернулась з привітальним та напутнім словом до всіх учасників і побажали всім вдалих стартів, наполегливої боротьби, козацького вишколу, гарту, гарного настрою і чудових вражень. Завзятими козацькими піснями учасників змагань, гостей та суддів привітав Володимир Войтюк, учень Червонополянської філії ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія».

Юні козаки та козачки змагались з 8 видів програми, а саме: стройової та вогневої підготовки, подолання смуги перешкод, перетягування линви, з надання першої долікарської допомоги, з представлення творчо-мистецького звіту «Ватра», військово-історичного конкурсу та конкурсу-звіту (домашнє завдання). Усі команди змагалися гідно, показали високий рівень підготовки, згуртованість і величезне прагнення до перемоги.

Завдяки злагодженій роботі штабу гри, суддів на всіх етапах змагання пройшло без усіляких негараздів та порушень техніки безпеки й охорони життя дітей.

Кульмінацією гри «Сокіл» («Джура») стало нагородження переможців та призерів у командному та особистому заліку. За підсумками 8 видів програми гри перше почесне місце виборов рій «Турбаївці» ОЗ НВК «Чаплинська школа-гімназія», друге – рій «Козацька варта» ОЗ Чаплинська спеціалізована школа, третє місце зайняв рій «Нащадки козацької слави» Скадовської ЗОШ.

Добру підготовку в усіх видах програми показали рої «Сокіл» Балтазарівської ЗОШ, «Чокрацькі кайсаки» Першокостянтинівської ЗОШ та «Сокіл» Магдалинівської філії ОЗ Чаплинська спеціалізована школа, які досягли високих результатів.

Переможців було нагороджено грамотами та медалями відділу освіти, молоді та спорту Чаплинської селищної ради. Після закінчення заходу багато добрих слів подяки і захоплення прозвучало на адресу учасників, їхніх керівників, наставників від вельмишановних суддів.

У наш нелегкий час, коли український народ безстрашно відстоює незалежність своєї держави, важливим завданням, всіх дорослих і юних громадян є плекання у своїх душах патріотичних почуттів, національної гідності та активної громадської позиції. Саме з метою виховання у молодого покоління відданості Батьківщині, готовності обороняти рідну землю проводиться Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична  гра «Сокіл» («Джура») і наші юні джури вже вкотре проявили себе мужніми, вправними, спритними – гідними нащадками козаків і довели, що зростають справжніми патріотами, які люблять свою країну і готові її захищати.

 

Фото без опису           

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано