«ЧОРНЕ КРИЛО ЧОРНОБИЛЯ»

Дата: 27.04.2018 07:41
Кількість переглядів: 742

26 квітня 2018 року о 10.00 годині на площі 200-річчя Чаплинки відбувся мітинг-реквієм до 32-ї річниці з дня Чорнобильської трагедії.

Захід підготовлено та проведено відділом культури Чаплинської селищної ради, комунальними закладами Чаплинської селищної ради «Чаплинський культурно-мистецький центр» та «Чаплинська центральна бібліотека»

Мітинг почався чудовим віршем «Дзвони Чорнобиля», читала Тетяна Луценко, яка передала цим віршем увесь біль Чорнобиля. Також звучали тематичні пісні у виконанні Крістіни Іноземцевої, Анатолія Павлюка та народного ансамблю народної пісні «Натхнення» (керівник А. Павлюк). Захід провела чудова ведуча Олена Привалова.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв та жертв Чорнобильської катастрофи. Згадали  тих, кого не можна забути поіменно, а саме: Петро Златєв, Олександр Попов, Микола Климак, Олександр Василенко, Микола Євсєєв, Василь Алексєєвець, Володимир Олексієнко, Леонід Ігнатович, Віктор Бєляєв, Сергій Турянський, Олексій Сокур, Володимир Брит, Анатолій Мерзляков та Григорій Гузар. Ми згадали і спробуємо надалі не забувати про них, бо коли вмирає пам'ять про минуле, це минуле може повторитись.

Виступали на мітингу заступник голови Чаплинської селищної ради Олег Миколайович Яшний, який нагородив подяками селищного голови  ліквідаторів Чорнобильської АЕС Віктора Опанасовича Зінченко, Миколу Івановича Афанасьєва та Леоніда Порфировича Харченко. Також зі словами вдячності до ліквідаторів ЧАЕС звернувся голова Чаплинської районної ради Володимир Миколайович Бериславський та нагородив грамотами Володимира Володимировича Янке та Івана Миколайовича Захарченко. Учасник ліквідації аварії на ЧАЕС Юрій Олександрович Реут звернувся до присутніх та згадав зв’язківців, дорожників. Розповів про Турянського Сергія, який був одним із перших наших земляків, хто прийняв участь у ліквідації.

У кожного часу свої герої. Сьогодні разом з нами присутні були земляки-ліквідатори, які в ті страшні хвилини опинилися на місцях, позначених смертю і болем. Вони не озиралися, не ховалися за  інших. У самому пеклі аварії вони виконали свій обов’язок… і вижили: Реут Юрій Олександрович, Фурман Віктор Степанович, Герега Олександр Станіславович, Сазонов Віктор Сергійович, Волошин Олександр Петрович, Янке Володимир Володимирович, Ювженко Юрій Олександрович Вознюк Петро Іванович, Корнійчук Микола Миколайович, Козловський Станіслав Феліксович, Захарченко Іван Миколайович, Афанасьєв Микола Іванович, Лісаков Олександр Олегович, Зінченко Віктор Опанасович. Луценко Олександр Васильович. Небога Валерій Анатолійович, Карпук Людмила Василівна, Щербина Сергій Вікторович, Харченко Леонід Порфирович, Костенко Віктор Тихонович, Поповійчук Василь Іванович, Коваль Стефан Іванович, Журавльов Володимир Васильович та Козак  Михайло Дмитрович.

         Мітинг-реквієм закінчився чудовою піснею «Веселка над Чорнобилем» у виконанні Каріни Кондратюк. Дана пісня - це символ того, що все таки Чорнобильська земля розквітне яскравими кольорами і люди повернуться до рідних домівок.

         Працівники КЗ «Чаплинська центральна бібліотека» підготували чудову виставку книжок та літератури, з якою знайомились всі охочі.

У кінці заходу, в знак пошани, присутні поклали квіти до пам'ятного знаку.

Шановні ліквідатори! Бажаємо Вам міцного здоров'я, особистого щастя, яскравих успіхів та здійснення найзаповітніших мрій. Нехай кожен день буде осяяний високим злетом душі, а добре самопочуття і гарний настрій стануть запорукою вашого процвітання. Миру, злагоди, пошани, любові та достатку у вашому домі!

                                     

Крістіна Іноземцева

                                     Завідуюча сектором культурно-дозвіллєвої

                                     діяльності КЗ «Культурно – мистецький Центр».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано