Молодь з Чаплинської громади Херсонської області на стажуванні в Тростянецькій громаді Сумської області

Дата: 29.11.2017 15:06
Кількість переглядів: 988

27-28 листопада 2017 року молодь Чаплинської громади перебувала на стажуванні у м. Тростянець Сумської області у рамках програми «Вивчення кращих практик місцевого самоврядування в громаді».

Чаплинську громаду представляли 3 учнів навчальних закладів: Пєтух Анастасія (опорний заклад НВК «Чаплинська школа-гімназія»), Полідвор Віктор та Яшна Поліна (опорний заклад Чаплинська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів), та педагогічний працівник Мончик Тетяна Миколаївна (опорний заклад НВК «Чаплинська школа-гімназія»).

Організатором стажування від громадської організації «Громадський центр «Нова генерація» є Глебушкіна Оксана Сергіївна, керівник проекту «Голос громади у місцевому самоврядуванні». Оксана Сергіївна декілька років тому працювала заступником міського голови Тростянця Юрія Бови й втілила в життя чимало корисних ініціатив та ідей, приміром, таких, як фестиваль «Чайковський FEST», Дитяча Дорадча Рада при міському голові.

Учасники стажування, а це 28 молодих осіб з Херсонської області, дізнавались про кращий досвід громади м. Тростянець щодо залучення молоді до процесів прийняття рішень та про практики залучення членів громади до управління справами місцевого значення. Також, учасники стажування побували в Тростянецькій міській раді, де поспілкувалися з міським головою Юрієм Анатолійовичем Бовою, його профільним заступником Оксаною Заяц та місцевою журналісткою Валерією Дудник, яка з 2009 року по 2011 рік очолювала Дитячу Дорадчу Раду.

Юрій Анатолійович розповів молоді з Херсонської області про важливість дієвої співпраці влади з громадськістю, про те, як це реалізовується на практиці: про роботу вуличкомів, про запровадження електронної платформи «Відкрите місто» тощо.

Екс-голова Дитячої Дорадчої Ради Валерія Дудник, зокрема, сказала: «Дуже важливим для самореалізації є той момент, коли ти ще підліток, а до твоєї думки прислухається влада, твої ідеї визнають корисними для розвитку міста».

Від заступника міського голови Оксани Заяц дізналися, чим живе сьогодні Дитяча Дорадча Рада при міському голові.

Учасники стажування познайомилися з тростянецькою молоддю, яка активно працює в Дитячій Дорадчій Раді міста. В ході зустрічі пройшли майстер-клас з універсальної методики розвитку креативності, освітня гра «Країна гідності».

Молодь Херсонщини побувала у багатьох визначних та цікавих місцях Тростянця під час оглядової екскурсії містом, відвідали парк ім. П.І Чайковського та кімнату цього генія світової музики, палац князя Голіцина, садибу Л. Кеніга, Круглий Двір, музейну експозицію «Музей шоколаду», картинну галерею.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано