ПРОГРАМА «DOBRE» В ЧАПЛИНСЬКІЙ ОБ’ЄДНАНІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ

Дата: 27.10.2017 11:22
Кількість переглядів: 1125


         Чаплинська об»єднана територіальна громада приймає участь у програмі DOBRE («Децентралізація приносить кращі результати та ефективність»), яка спрямовує технічну і фінансову допомогу на місцевий рівень, допомагає громадам зростати та процвітати шляхом посиленого місцевого самоврядування і створення кращих умов для розвитку, навчає, як краще управляти ресурсами, підвищити якість комунальних послуг тощо. 

У рамках Програми розробляється стратегія розвитку громади на найближчі вісім років. У Чаплинській селищній раді вже проведена вступна діагностика громади. На даний час здійснюється дослідження умов життя та якості публічних послуг.

Стратегія розвитку має стати відображенням політики розвитку, прийнятої шляхом узгодження та публічного обговорення, до якої долучилися, при можливості, всі зацікавлені сторони, щоб вона відповідала потребам і очікуванням жителів громади.

Для ефективної реалізації цього задуму 19 жовтня 2017 року в залі засідань селищної ради проведено збори жителів громади, працівників установ, організацій, тобто представників різних соціальних та професійних груп громади, які увійшли до складу спеціального органу – Робочої Групи з розробки основних положень стратегії розвитку громади на 2018 – 2026 рр. Для цього будуть організовані в жовтні 2017 року – лютому 2018 року зустрічі за участю членів Робочої Групи.

Модератори процесу створення стратегії, експерти Фундації розвитку місцевої демократії із міста Варшава (Польща) Олег Карий і Давід Хоінкіс ознайомили присутніх із основними завданнями і цілями Робочої Групи, зазначивши, що вони тільки курируватимуть процес розробки стратегії, а основні положення визначатиме саме Робоча Група.

Під час першої робочої зустрічі, окрім утворення групи, вже перевірено і погоджено деякі пріоритетні напрямки діяльності громади у майбутньому. По-перше, у стратегії має бути зазначено, що Чаплинська громада – це Батьківщина Миколи Куліша, яка є центром культурних і освітніх послуг в регіоні, потужний економічний центр виробництва та переробки сільськогосподарської продукції, це самодостатня громада із чудовими дорогами, високим рівнем розвитку інфраструктури і комунальних послуг. Це має стати не просто визначенням, а реальністю, а як досягти всього цього – буде передбачено в стратегії.

Окрім того, проведена групова й індивідуальна робота по формуванню списку основних проблем та існуючих можливостей для розвитку громади в економічній, соціальній, екологічній та адміністративних (інфраструктурній) сферах.

Наприкінці засідання Робочої Групи учасниками узгоджено плани подальшої роботи. Найближчим часом серед жителів Чаплинської громади (близько 300 осіб) буде проведено вибіркове діагностичне опитування, яке покаже реальні потреби населення. Серед учнівської молоді буде проведено конкурс учнівських робіт (ескізи, малюнки, вірші, проза та ін.) на тему «Якою ви бачите громаду та ваш населений пункт через 10 років», а також модераторами Програми «DOBRE» буде проведена лекція або бесіда у вигляді гри з метою розвитку підприємницьких навичок у підростаючого покоління.

Загалом планується 5 зустрічей Робочої Групи для розробки стратегії розвитку Чаплинської об’єднаної територіальної громади.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано