Чаплинською територіальною громадою відзначено День героїв Крут

Дата: 29.01.2018 16:09
Кількість переглядів: 1130

         29 січня 2018 року Чаплинською територіальною громадою відзначено День пам’яті Героїв Крут. Відділом культури Чаплинської селищної ради, комунальними установами Чаплинської селищної ради «Чаплинська централізована бібліотечна система» та «Чаплинський культурно-мистецький Центр» було підготовлено та проведено захід «Нев’янучий вінок пам’яті Героїв Крут».

         У залі КУ «Чаплинський культурно-мистецький Центр» відбувся захід, присвячений 100-річчю бою під Крутами, який є символом боротьби українського народу за свободу і незалежність.. До залу запрошено студентів Чаплинського професійно-аграрного ліцею.

Ведучі заходу - бібліотекарі Суханова Ірина і Міщенко Ірина на високому емоційному рівні розповіли учням ліцею про героїчну і водночас трагічну подію в історії України. У той важкий і грізний час на оборону рідного краю стали лише невеликі частини ідейних борців. Юнаки (їх було тільки 300 учнів і студентів) мужньо відбивали атаки ворога, не залишаючи своїх позицій. Молоді воїни билися відчайдушно, виявляли зразки хоробрості. Сили були надто нерівні та жоден не відступив назад. Вмирали відважні захисники рідної України з піснею «Ще не вмерла України…».

          Крути, без сумніву, були, є і будуть завдяки подвигу студентів однією з героїчних сторінок нашої історії. Адже юні віддавали все, що мали, - молодість, надії й саме життя, бо безмірно любили і вірили, що саме вони захистять Батьківщину. Нинішнє покоління низько схиляє голови перед пам’яттю справжніх патріотів, зобов’язуються свято берегти незалежність своєї держави та бути готовими захищати її рубежі.

          На заході  презентовано книжкову виставку «Крути: подвиг і трагедія України», демонструвалися відеоролики «Бій під Крутими: невідома Україна», «Бій під Крутами: історія, символ, пам’ять…», «Пам’ятай про Крути».

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано